CABINET MEDICAL PARTICULAR ORL-LASERTERAPIE SI ACUPUNCTURA DR. FOTESCU OTTO
Tratatamente naturiste, laser, clasic, ORL, cabinet, consultatie, consult, programari ORL,programari

-Tratamente ORL CLASICE

-Tratamente ORL cu LASER

-Tratamente ORL NATURISTE

In boli de NAS, GAT si URECHI si in afectiuni reumatismale ale CAPULUI si COLOANEI CERVICALE

Contact / Programari / Harta

::-:: HOME - Afectiuni tratate - Sitemap ::-::

Lista de afectiuni tratate la cabinetul nostru

Adenoitida cronica la copil
Amigdalita acuta
Amigdalita cronica
Alergia nazosinusala
Acufene (Tinitus)
Artroza Temporo-Mandibulara
Candidoze Bucofaringiene
Corpi straini auriculari
Corpi straini bucofaringieni
Dop cerumen auricular
Flegmon periamigdalin
Furunculul conductului auditiv
Insuficienta circulatorie vertebro-bazilara
Laringita acuta
Laringita cronica
Micozele auriculare
Nevralgia de trigemen
Nevralgii craniofaciale
Otita externa
Otite medii
Otomastoidita
Plexalgii Cervico-Brahiale
Rinita cronica hipertrofica
Rinita cronica atrofica(ozena)
Sangerari nazale recidivante rebele la tratament(epistaxis)
Sinuzita acuta si cronica
Spondiloza cervicala
Tulburari ale mirosului
Tulburari ale gustului
Tulburari de echilibru
Tulburari de auz


Amigdalita Cronica

 

      Amigdalita cronica este o inflamatie cronica a amigdalelor palatine caracterizata printr-o hiperplazie a tuturor elementelor constitutive ale acestui organ , si prin prezenta in interiorul criptelor a unor mase cazeoase continand germenii cei mai variati.

      Dintre cauzele principale amintim: amigdalitele repetate in copilarie, afectiuni ce provoaca respiratie nazala deficitara(deviatia de sept, rinita cronica hipertrofica, rinita cronica vasomotorie). Respiratia bucala(pe gura)in urma obstructiei nazale are o actiune vatamatoare asupra amigdalelor prin aerul inspirat care antreneaza o serie de factori nocivi(termici, chimici,biologici)care actioneaza direct asupra amigdalelor.

      Simptomatologia:

      Sensibilitate discreta la nivelul amigdalelor,permanent sau in timpul inghitirii.Simptomele acestea nu sunt insotite de temperatura sau pot prezenta o febra neinsemnata pina la 37,1-37,2 ,in acest timp apare si o stare de moleseala cu dureri in articulatii. Senzatiile amintite apar dupa o inghetata sau dupa un pahar de bautura rece, ori dupa eforturi vocale.

      Adesea bolnavii prezinta accese de tuse si eliminarea de grunji alb galbui(dopuri de cazeum}cu un miros neplacut din cauza fermentarii de la nivelul criptelor amigdaliene.

      -in situatia cand amigdalita cronica este focar de infectie (diagnostic pus in urma testelor de laborator ),cand apar complicatii (flegmon periamigdalian,adenopatia cervicala cronica,infectia cailor respiratorii aeriene inferioare,laringite cronice,infectii ale tubului digestiv) indicatia terapeutica este chirurgicala(amigdalectomie).

      In amigdalitele cronice care nu au indicatie chirurgicala, sau care nu pot fi operate din diverse cauze generale cum ar fi :tulburari de coagulare ,diabet,insuficiente hepatice,insuficiente renale,sau locale: rinofaringita hipotrofica,atrofica(atrofia se poate accentua dupa operatie).

      In cazul in care amigdalita cronica NU are indicatie chirurgicala cand exista o sensibilitate permanenta la alimente reci(lichide reci,inghetata) in cabinetul nostru se practica tratamente cu laser (laserterapie) care este un tratament ultramodern fara efecte secundare complet nedureros(nu arde ,nu doare, nu se face operatie ) Scopul tratamentului este reducerea sensibilitatii la rece ,cresterea imunitatii locale, rarirea episoadelor de amigdalita acuta.

      Cei care aleg aceasta forma de tratament se vor prezenta la un consult de specialitate unde se va stabili diagnosticul ,forma clinica a bolii si indicatia de laserterapie.

      Tratamentele cu laser(laserterapia) se aplica de catre un medic specializat cu competenta laserterapie. Laserterapia consta in 10 sedinte de aplicatii laser pe diferite parti ale corpului , in 2 sedinte pe saptamana , o sedinta dureaza 15-20 de minute.

      Aceste tratamente cu laser se practica in cabinetul nostru din anul 2003 cu rezultate semnificative.

      In cabinetul nostru se practica si tratamentul amigdalitei cronice prin Acupunctura,tratament care urmareste reechilibrarea energetica al organismului, cresterea imunitatii locale si generale, eliminarea dezechilibrului energetic care a permis aparitia acestei afectiuni.

      In cabinetul nostru, Acupunctura se practica numai cu ace sterile de unica folosinta si in conditii igienice deosebite de catre un medic specializat in acest domeniu, cu atestat din partea Ministerului Sanatatii.

      Cei care aleg aceasta metoda terapeutica, se vor prezenta initial la o consultatie de, specialitate, unde medicul acupunctor va decide dupa o explorare amanuntita a starii energetice a organismului (examen clinic complet, examenul pulsurilor, limbii, irisului, masuratori electrice la nivelul meridianelor de acupunctura, masurarea temperaturii corpului in anumite zone cu temometu de contact digital, aprecierea gradului de receptivitate la acupunctura), daca starea D-voastra poate fi tratata prin acupunctura.

      Dupa aceasta consultatie se va stabili conduita terapeutica de urmat (cite sedinte, cite cicluri de tratament ,ce masuri igieno-dietetice sunt necesare). Pentru cei care prefera tratamentele naturiste, cabinetul nostru ofera o intreaga gama de tratamente, atat locale cat si generale pentru aceasta afectiune.

 DR. FOTESCU OTTO

 medic primar ORL competenta

 Acupunctura si Laserterapie

       - Mobil : 0727 43 80 89

       - E-Mail: cabinetorl@yahoo.com

       - Luni - Vineri - numai cu programare

 - Adresa: Bucuresti, Calea Mosilor 245-249, Bl. 49, Sc. 1, Et. 3, Ap 8, Interfon C008

 DR. FOTESCU OTTO

 medic primar ORL competenta

 Acupunctura si Laserterapie

 Informatii tel 0727 43 80 89 site www.orl-naturist-laser.ro/acupunctura.htm

       - Mobil : 0727 43 80 89

       - Fix : 0212 111 578

       - E-Mail: cabinetorl@yahoo.com

       - Luni - Vineri - numai cu programare (programarile se fac numai intre orele 10.00-17.00 )

 - Adresa: Bucuresti, Calea Mosilor 245-249, Bl. 49, Sc. 1, Et. 3, Ap 8, Interfon C008

Apartamente noi pe malul lacului Herastrau, zona parcului Bordei| Cazare Vile Costinesti Briza Marii | Cazare Vile Sinaia - Holiday Houses